Fokko Mellema & Fred Goverde
Fokko Mellema & Fred Goverde
Fokko Mellema & Fred Goverde

wo 14 jul - 20.30 uur Kleine Arena muziek

Fokko Mellema & Fred Goverde

Duo-optreden van twee Nederlandstalige frontmannen

Nederrocker Fokko Mellema (foto links) en Nederlandstalige en catchy gitaarpop-muzikant Fred Goverde (rechts) hebben toevallig net beiden een 1,5 meter-toer door heel Nederland achter de rug en doen nu samen Stortemelk aan.

Betoverende teksten (in zijn moerstaal dus), vette muziek die volgens Fred Goverde zelf live ook vet moet zijn. Hij maakt 'catchy gitaarpop, met de gevoeligheid en het sarcasme van de reactie op de bozemannenrock van de jaren ‘90, zoals The Dandy Warhols en Eels', zo lezen we in een interview met 3voor12. Dat klinkt goed. En ook in zijn smeekbede aan zijn - toekomstige - publiek kunnen wij ons vinden: 'Nu we weer naar concerten mogen, zet dan lekker je telefoon uit, laat hem thuis of smijt hem in de prullenbak. Wees lekker in het moment en geniet van de muziek waar mensen hun hart en ziel in hebben gestopt.'

'Alles Gaat Kapot En Ik Trek Het Niet Meer' van Fokko Mellema volgt culthit 'Karin Heeft Geen Corona' op, die naast de playlist van KINK en 3FM ook onder andere QMusic en Radio 2 haalde. Een scherpe combinatie van puntige teksten en beukende Nederrock-ontmoet Weezer-onmoet de Heideroosjes-ontmoet Skik-onmoet Fountains Of Wayne. 'Maar bovenal is Fokko gewoon Fokko, een lichtelijk gefrustreerde dertiger die zich opwindt en zijn gitaar pakt. Dan gaat het bijvoorbeeld over exen van exen (KTLL), niet vooruit komen (Stadaarnietzodoeiets) of jezelf zoeken op Bali (Goeroe)', aldus zijn bio.

Beide frontmannen spelen solo en akoestisch, een 'uitgeklede' versie dus van hun doorgaans met band gespeelde 'aangeklede' nummers. En dat blijkt vaak net zo goed.

Reserveren voor dit optreden doe je via: recreatie.stortemelk.nl.

Fokko Mellema & Fred Goverde
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey