Tangarine
Tangarine
Tangarine

za 01 aug - 20.30 uur Kleine Arena muziek

Tangarine

Stortemelk Duinpansessie

Folk, grilliger en meeslepender dan voorheen

'Hetzelfde uiterlijk, een identiek leven, onafscheidelijke stembanden. Zo was het, tot 'het leven de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks van het muziekduo Tangarine 'uit elkaar dreef'. Ze delen nog altijd dezelfde tourbus en ze staan nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl op hetzelfde moment het huwelijk van de ander stukliep. Het is voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling dat hun levens niet langer gelijk oplopen. Dat gegeven resulteerde in een vierde album, Because of You, waarvoor ze opnieuw naar de WaveLab studio in de stad Tucson, Arizona togen: 'Hier zijn de best klinkende albums uit onze platenkast opgenomen', aldus de broers.

Daar in het woestijngebied ondergingen ze een muzikale metamorfose. Tangarine is niet langer een loepzuivere folkband. Hun muziek is grilliger en meeslepender geworden. De typische 'blood harmony' in hun tweelingzang is gebleven, maar middenin de vertrouwd klinkende Tangarine-liedjes worden zijwegen ingeslagen: 'De harmonie wordt opengescheurd door scherpe gitaarpartijen en struinende afdwalingen over muzikaal rotsachtig terrein. Dit is de soundtrack van hun ontregelde broederschap', aldus de bio. 

O zo fijn dat ze weer komen. Met z'n twee, in onze Kleine Arena.

Bij onze Stortemelk Duinpansessies kunnen, of liever gezegd mogen maximaal 100 personen aanwezig zijn. Vooraf moet je hiervoor reserveren via www.recreatiestortemelk.nl. Aanvang is altijd 20:30 uur en de locatie de Kleine Arena (de duinpan buiten Stortemelk, naast Vak Groen). Het publiek zit tijdens deze sessies. Kleedje mee dus.

Tangarine

Foto: Patrick Laan

Website Tangarine
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey