Nieuwsoverzicht

ma 10 jul

De uitleentuintjes zijn er weer

Helpen jullie deze vullen op donderdag 13 juli?

In juli 2020 werden er 'flippertuinen' op Stortemelk geplaatst: soort flipperkasten met daarop mini-tuintjes in houten bakjes, zogeheten 'uitleentuintjes'. Ook dit jaar zijn ze er weer. Deze handige en draagbare tuintjes - gevuld met kruiden, bloemen of ander natuurlijk groeisel - kunnen onze kampeerders meenemen naar hun kampeerplek, daar verzorgen en na gebruik terugzetten in de 'hoofdbak' voor volgende gasten.

‘De inspiratie voor het project Uitleentuin vond (publicist en kunstenaar) PJ Roggeband in de compostmachine van Lab Vlieland. De machine, die achter het restaurant van De Bolder opgesteld staat, verwerkt al jaren afval van camping- en festivalgasten tot hoogwaardige compost. Maar tot nu toe kende Vlieland amper bestemming voor dat ‘zwarte goud’: er vindt op het eiland geen landbouw plaats, het overgrote deel van het voedsel wordt van de wal gehaald. Door de Vlielandse compost als voeding voor de Uitleentuinen te gebruiken, laat Roggeband op een prikkelende manier zien dat het ook anders kan, en dat je kunt eten van je afval.’

Dit project startte als een samenwerking tussen festival Into The Great Wide Open, Eilandschool De Jutter, Kampeerterrein Stortemelk, Lab Vlieland en PJ Roggeband, en werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Mienskipsfonds. Dit jaar zijn de houten bakjes gemaakt door leerlingen van de Harense doven- en slechthorendenschool Kentalis Guyot.

Donderdag 13 juli, om 10:00 uur bij de grote loods is het vullen geblazen. Doe mee en leen meteen je tuintje.

De uitleentuintjes zijn er weer
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey