Het Zesde Metaal
Het Zesde Metaal
Het Zesde Metaal

wo 31 aug - 22.00 uur Grote Zaal muziek Gratis

Het Zesde Metaal

Opmaat naar Into The Great Wide Open

'In thuisland België is Het Zesde Metaal uitgegroeid tot een instituut. In december 2016 verkozen de luisteraars van Radio 1 de evergreen 'Ploegsteert' tot het beste Belgische nummer aller tijden. Hun singles worden grijsgedraaid op alle zenders en frontman Wannes Cappelle is een graag geziene gast op radio, televisie en in de krant. Hij zingt in zijn moedertaal, het West-Vlaams dialect. Hij uit zich in de taal waarin hij denkt en droomt en kiest daarmee resoluut voor de snelste weg van het hart naar de tong.'

In 2017 stond Het Zesde Metaal op Into The Great Wide Open. Nu speelt de band als opmaat naar datzelfde festival. Speciale optredens zijn het op die woensdagavonden ervoor, en zeker nu, na twee ITGWO-loze zomers. Ook dit wordt er weer zo een. Verwacht 'sfeerrijke en zinderende popliedjes vol spitsvondige en diepgravende teksten' (OOR). En dat in dat prachtige, sappige, eigen dialect.

Dit concert is gratis toegankelijk, zowel voor alle gasten die nog op Stortemelk zijn als voor iederen die (al) op Vlieland is.

Het Zesde Metaal

Foto: Ramy Moharam Fouad

Website Het Zesde Metaal
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey