Inge van Calkar
Inge van Calkar
Inge van Calkar

wo 18 aug - 20.00 uur muziek

Inge van Calkar

'Kylie Minogue meets Garbage' - electropop

‘Ze wordt de ‘Nederlandse Kylie Minogue’ genoemd – zelf zegt ze in dat geval liever 'Kylie meets Garbage' – en onlangs werd haar performance in de pers met Blondie vergeleken. Maar Inge van Calkar is natuurlijk gewoon Inge van Calkar. Na een ingetogen folk-verleden gooide zij in 2018 het roer om en begon te experimenteren met beats en elektronica, hing haar baan als psycholoog aan de wilgen en schafte zich een witte gitaar en dito imago aan.

Inmiddels zit haar nieuwe stijl haar als gegoten; met haar energieke 90’s synthpop met scheurende gitaren, gedurfde teksten en een verleidelijk randje staat ‘The Lady in White’ zelfverzekerder dan ooit op het podium. In 2020 verschijnt haar EP Full Color, gemaakt in samenwerking met haar huidige producer Gordon Groothedde. De eerste single Touchdown wordt TopSong op NPORadio2 en sindsdien is Inge niet meer van de radio weg te denken. In de zomer van 2020 maakt ze een videoclip op het dak van het Groninger Forum en in januari 2021 wint ze tijdens ESNS de Popgala Noord award voor Beste Artiest van het Noorden. 

In augustus 2021 start Inges landelijke clubtour The Magical Rollercoaster Live Experience Show. Een geregisseerde show – catwalkstyle – met een knipoog naar de Amerikaanse showbizz, compleet met visuals, lichtshows en professionele danseressen. Inge en haar band spelen hun opzwepende, sexy nummers in een theatrale setting met het drumstel in het midden en het publiek eromheen. Een show als een achtbaan, waarin de toeschouwer bijna geen tijd heeft om adem te halen.’

En met deze show staat ze nu bij ons op het podium! In het bos naast de entree van kampeerterrein welteverstaan.

Reserveren voor dit optreden doe je via recreatie.stortemelk.nl.

Inge van Calkar
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey