Paul Bond
Paul Bond
Paul Bond

wo 26 aug - 22.00 uur Grote Zaal muziek

Paul Bond

Stortemelk Duinpansessie

'One true sentence wenste Ernest Hemingway te schrijven gedurende zijn verblijf in Parijs in de jaren ’20 van de vorige eeuw. De muziek van singer-songwriter Paul Bond is al jaren geïnspireerd door Hemingways filosofie en visie: zijn muziek doet je denken aan de koppen die van golven slaan, de geur van gebrand leer en het knarsen van je schoenen op een bergpad. Zijn pianospel neemt je mee naar een kroeg in New Orleans, of een Parijse bar na sluitingstijd, waar een eenzame pianist nog zit te spelen. Als sessiemuzikant speelt Bond piano en orgel bij VanWyck, AlascA, Yorick van Norden, en Judy Blank, en tourt hij langs theaters met de formatie Strange Brew (Anne Soldaat, Jeroen Kleijn, Yorick van Norden en Reyer Zwart).

In 2014 begon Bond met zijn band Dandelion, en nam hij de EP The All Year Round op, gevolgd door het debuutalbum Everest (2016). Het tweede album van Dandelion, Laika, Belka, Strelka (2019), kreeg lovende recensies, en werd geroemd om de unieke stijl — countryfunk — en het thema: de Russische ruimtehonden uit de jaren ’50 en ’60. Zijn verblijf in Canada, en een Engelse Literatuur MA resulteerden in een obsessie met tekst en literatuur, maar daarnaast hoor je ook een voorliefde voor goede liedjes, nummers met een kop en een staart. Belangrijke inspiraties uit de muziek zijn Randy Newman, Dylan, Paul Simon en Iron & Wine, uit de literatuur haalt Bond veel inspiratie uit de werken van Hemingway, F. Scott Fitzgerald, Ezra Pound en William Carlos Williams.', aldus Paul Bonds bio.

Let op: vanavond is het optreden vanwege het slecht weer in de Grote Zaal in plaats van in de Kleine Arena en om 22:00 uur in plaats van om 20:00 uur. Vooraf moet je hiervoor reserveren via www.recreatiestortemelk.nl.

Paul Bond

Foto: Satellite June

  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey