Peter Beets Electric Band
Peter Beets Electric Band
Peter Beets Electric Band

zo 23 jul - 22.00 uur Grote Zaal muziek gratis

Peter Beets Electric Band

Hoogstaande jazz op Fender Rhodes

Swingende grooves, fantastisch samenspel, improvisaties op het hoogste niveau! En Peter Beets - van Tokio, New York, Moskou tot Mumbay gezien als een van de grootste jazzpianisten aller tijden - dit keer niet alleen op vleugel maar ook op Fender Rhodes.

'De intrede van de Fender Rhodes elektrische piano was een halve eeuw geleden goed voor een kleine aardverschuiving in de muziekwereld. Het typerende warme geluid verschafte zich direct een centrale plaats in de popmuziek, maar ook jazzmusici gingen volop experimenteren met de nieuwe klankmogelijkheden. In dit programma - Peter Beets Electric Band - speelt Peter Beets kenmerkende composities uit die tijd, met werk van Herbie Hancock en Freddie Hubbard in de hoofdrol,' zo lezen we in de bio.

Opnieuw - net hij vorig jaar deed met zijn Peter Beets New Jazz Orchestra - geeft Peter jonge muzikanten een podium. Vanavond in de leeftijd vanaf 14 jaar. Met Jesse Schilderink (tenorsaxofoon), Gideon Tazelaar (tenorsaxofoon), Cas Jiskoot (contrabas), Sander Smeets (drums) en Damian Mehldau (drums) en Fleurine op zang. Peter Beets speelt zowel op vleugel als op elektrische piano.

Let op: vanwege het slechte weer is het concert verplaatst van de Kleine naar de Grote Zaal. Toegang: gratis.

Peter Beets Electric Band

Foto: René Dissel

Website Peter Beets
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey