Stortemelk Halve Marathon
Stortemelk Halve Marathon
Stortemelk Halve Marathon

zo 13 aug - 12.30 uur sport en spel, vlieland

Stortemelk Halve Marathon

Dat wordt één groot feest, na drie jaar zonder!

Onvoorstelbaar maar waar: de afgelopen drie zomers moest het grootste sportieve evenenment op Vlieland - corona- en weersgewijs - gecanceld worden. Voorlopig lijkt niets de Stortemelk Halve Marathon van 2023 in de weg te staan en kunnen lopers uit het hele land zich dus opmaken voor deze 21,0975 km - ga er maar aanstaan - door bos en duin en over verharde weg en schelpenpad. Ook de 10 en 5,5 km staan weer op het programma.

Voorafgaand daaraan (om 11:00 uur) er de Ministortelon voor kinderen t/m 8 jaar en jeugd van 9 t/m 12 jaar. Het parcours van ongeveer 2 km loopt over het terrein van Stortemelk. Iedereen is winnaar en bij de finishlijn - voor de Stortemelk-snackbar - krijgen al deze sportieve jongelingen naast de verdiende toejuichingen een ijsje en een medaille.

De deelnemers van de langere afstanden starten zoals altijd bij de ingang van kampeerterrein Stortemelk. De eerste afstand wordt om 12:30 uur 'afgeschoten'.

We gaan er vanuit dat na de prijsuitreiking (op het Bolder-terras om 15:30 uur) die ongeëvenaard leuke Casanova's muziek komen maken en dat 's avonds de voetjes van de vloer gaan in de Kleine Zaal, op fijne dansplaatjes. Later meer daarover.

Voor informatie - start van de inschrijving, omkleedmogelijkheden etc. - ga je naar Halve Marathon van Vlieland. De inschrijfdatum gaat over niet al te lang van start. Meld je aan, stap op die boot en loop mee!

Stortemelk Halve Marathon

Foto: Janke van der Schaaf

Website Stortemelk Halve Marathon
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey