Margje Wittermans
Margje Wittermans
Margje Wittermans

ma 18 jul - 21.00 uur Grote Zaal theater

Margje Wittermans

Met 'Waarom Truus' - monoloog

Geertruida Wijsmuller (1896-1978) was een Nederlandse verzetsvrouw die voor en in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen en volwassenen in veiligheid bracht. Ze heeft de levens van meer dan 10.000 Joodse kinderen gered. Toch is ze nauwelijks bekend. Tijd om het verhaal van deze daadkrachtige vrouw te vertellen, want haar heldhaftige werk grenst aan het ongelooflijke.

De inspiratie voor deze voorstelling kreeg zij tijdens het inspreken van de documentaire over Wijsmuller. Ze werd getroffen door haar daadkracht en moed. In Waarom Truus kruipt actrice Margje Wittermans in de huid van de verzetsvrouw. Waarom Truus is een bijzonder portet van een bijzondere vrouw waarin verbondenheid centraal staat. Een verhaal dat iedereen moet horen.

Margje Enna Wittermans (1979) is actrice, zangeres en theatermaakster. Studeerde in 2001 af aan de Arnhemse Toneelschool en is sindsdien werkzaam bij verschillende theatergezelschappen en maakt haar eigen voorstellingen. De regie was in handen van Bruun Kuijt en de muziek is van Janos Koolen.

Theaterkrant: 'Sober, hartverwarmend eerbetoon aan verzetsheldin'
Leeuwarder Courant: 'Wittermans weet vooral de mengeling van het kordate, broodnuchtere en zelfs brutale optreden enerzijds en haar diepe liefde voor de kinderen […] anderzijds, indrukwekkend over te brengen.” – ****

Reserveren via recreatie.stortemelk.nl
Leeftijd: 16+

Margje Wittermans
Website Margje Wittermans
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey