Yorick van Norden
Yorick van Norden
Yorick van Norden

wo 19 aug - 20.30 uur Kleine Arena muziek

Yorick van Norden

Stortemelk Duinpansessie

Sinds in 2015 zijn eerste soloalbum Happy Hunting Ground bij Excelsior Recordings verscheen heeft Yorick Norden bepaald niet stilgezeten. Hij deed een geslaagde clubtour, met als één van de hoogtepunten een supportshow van Neil Young in de Ziggo Dome (!), en werd verkozen tot Radio 2 Talent met zijn single Stranglehold. Daarnaast vond hij de tijd om te gaan spelen met de Vlaamse zanger Bent van Looy (Das Pop) en met Anne Soldaat (Daryll-Ann) een rondje Nederland te doen met Unsung Heroes. In deze muziekvoorstelling bracht het tweetal een ode aan vergeten pophelden, gecombineerd met eigen werk. In 2018 werd zijn album Jester beloond met een Edison-nominatie in de categorie 'alternative'. Muziekblad OOR repte over 'de perfecte popplaat', de Volkskrant noemde het album 'een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk, zo aanstekelijk dat je de nieuwe Paul McCartney er gerust even voor laat liggen' en de Bassist schreef over 'een meesterwerkje dat laat zien dat Yorick tot de groten in Nederland behoort'.

Hij stond al enkele malen met zijn band op Stortemelk, maar alleen is hij ook uitermate op zijn plek in onze Kleine Arena.

Bij onze Stortemelk Duinpansessies kunnen, of liever gezegd mogen maximaal 100 personen aanwezig zijn. Vooraf moet je hiervoor reserveren via www.recreatiestortemelk.nl. Aanvang is altijd 20:30 uur en de locatie de Kleine Arena (de duinpan buiten Stortemelk, naast Vak Groen). Het publiek zit tijdens deze sessies. Kleedje mee dus.

Yorick van Norden
Website Yorick van Norden
  • ANWB
  • Recron
  • Greenkey